Over ons

Brief van een student

Avi en Willem-Jan,

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat.
Ik wil jullie een klein bedankje sturen vanwege de goede training welke ik van jullie kreeg, tijdens de Level 1 instructeurs cursus op Curacao. Dit was in februari 2007.

Vanuit deze training voelde ik me comfortabel met de basis principes van jullie uitgebreide zelf verdedigings systeem. Ondanks dat ik me bezig hou met rugby en ik in een goede conditie heb, ben ik zeker niet goed in zelf verdediging.
Jullie training heeft me een goed gevoel gegeven over het controleren van crissis situaties, welke onmisbaar zijn.

Onlangs hadden Helen en ik een feestje in ons huis met drie gasten, zoals we ook hadden met de BBQ waar jullie bij waren in 2007. Terwijl we buiten zaten na het dinee, kwamen 2 gemaskerde mannen het huis binnen via de achterdeur en wilde het huis overnemen.

Jullie training heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in hoe wij reageerden. Zaken zoals het vuurveld, controleren van het vuurwapen en het controleren van een tegenstander, waren prominent in mijn gedachtes. Ook dat burgers zo snel mogelijk het dodelijke veld moeten verlaten bij de eerste mogelijkheid, maar de soldaten blijven achter.

Ik denk niet dat ik alles precies deed, zoald mij geleerd is, maar door jullie voortreffelijke training, was ik niet overweldigd. Daardoor kon ik snel reageren en zorgde dat ik hun kon aanvallen, voordat ze volledige controle over de situatie kregen. Met als resultaat dat de overvallers vluchten en mijn gasten konden ontsnappen.

Bijgaand het artikel van de krant. Gelukkig is niemand van ons gewond geraakt, helaas konden de daders ontsnappen.

Terwijl ik aan het werk was in Zuid-Afrika in oktober 2009, is een goede vriend van mij dood geschoten in bijna dezelfde omstandigheden, terwijl hij een dinee had met een stel vrienden die ik ook goed ken.

Ik ben sprakenloos, maar ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor de blootstelling aan deze levensreddende kennis van jullie.

Het was een eer om jullie te ontmoeten en ik zal snel weer een cursus van jullie volgen,

 

Groeten,

-Paul Roberts