Over ons

Wat wij doen

Kapap was niet een enkel systeem, maar een mix van zware conditie training, vuurwapens gebruik en explosieven training. Radio communicatie, wildernis overlevings technieken en eerste hulp tijdens vechten.

De oprichter van de moderne Israelische martial art Kapap is Lt. Colonel Chaim Peer, een oud lid van de elite eenheid Matkal in het Israeli Defense Forces (I.D.F.), die nu les geeft aan de Universiteit van Tel Aviv. Het systeem werd voor het eerst geintroduceerd in het westen door Black Belt en Budo Magazines. Budo Magazine heeft de eerste video gemaakt over het systeem, Avi Nardia was daarin de leraar. Hij is de hoofdinstructeur van dit systeem.

Majoor Avi Nardia is de enige Israelier die “Krav Maga” gaf aan het Israelische leger, “Hagana Hatsmit” gaf aan de Operationele Politie Academie en was de Kapap instructeur voor de “Yamam”, de anti terreur eenheid van Israel. Als een van de leidende Israelische Close Quarter Battle (CQB) instructeurs, specialiseerde hij in het trainen van speciale eenheden en anti terrorisme eenheden in het militaire systeem, alsmede de politie eenheden over de hele wereld.

Professioneel

Kapap is uniek voor mensen die met geweld omgaan. Militairen, politie, orde handhavers. Voor deze doelgroep maken wij een uniek en op maat gemaakt programma. Dit wordt aangepast aan de nieuwste vormen van geweld beheersing en hoe om te gaan met bijvoorbeeld aanhoudingen, arrestaties en het controleren van een persoon. De zogenaamde nek klem is totaal overbodig bij een juiste techniek. Voor militairen gelden andere regels dan bijvoorbeeld gevangenis medewerkers of portiers. Wij geven gratis demonstraties bij justitie en militairen. Ook kunnen wij seminars geven op lokatie of bij ons. Het Kapap systeem is gebasserd op realiteit en wij zijn voortdurend bezig om de laatste technieken te evalueren en toe te passen, op basis van gemak en veiligheid voor de mensen. Veiligheid tijdens de trainingen is een van onze prioriteiten.

Voor vliegend personeel en mensen die met geweld in aanraking kunnen komen, hebben wij ook op maat gemaakte cursussen. Vraag vrijblijvend om meer informatie.